4 April 2014: Barbarroja

We hebben van de honden geen last gehad, maar Marijke vond vanochtend wel wat op de vloer en heeft dat gelijk opgeruimd. Vandaag blijven we thuis; dat was al de planning, maar ik heb de hele nacht slecht geslapen en voel me ook niet echt lekker. Ik sla het ontbijt over, maar neem wel een kop koffie.

IMG_3363

Als ik de vogels ga voeren, gaat Marijke met me mee om foto’s te maken.

IMG_3368

Aart heeft alles piekfijn uitgelegd, dus het is een fluitje van een cent en nog leuk ook.

IMG_3371          IMG_3376

IMG_3372

Er zijn 2 soorten voer en als je de bakjes gepakt hebt, moet je even goed blazen, zodat de velletjes van de zaadjes op de grond vallen.

IMG_3380          IMG_3382

IMG_3385

Ondanks dat er nog genoeg voer in de bakjes zat, vliegen de vogels heen en weer en willen ze allemaal eten.

IMG_3384

Ook de parkietjes krijgen eten. Totaal zijn we een kleine 10 minuten kwijt geweest.

IMG_3365                   IMG_3366

Ik voel me ondertussen goed genoeg om vanmiddag bij German y Sonia te gaan Eten. Aart heeft gisteren voor ons een tafel gereserveerd om 14:00 uur. Het is vandaag prima weer; het zonnetje schijnt, maar er staat wel een stevige bries, maar omdat de lucht warm is, is dit niet onaangenaam. We gaan rond 13:30 uur op ons gemak, lopend naar beneden en komen weer langs de Fiat 131 Miafiori, die hier al jaren staat.

IMG_3390

We gaan buiten op het terras zitten en bestellen een fles rode wijn; het gaat echt beter met me, want anders had ik dit niet besteld.

IMG_3392

We genieten lekker van de wijn en de zon en na een klein half uur komt Sonia ons halen; binnen staat de paella klaar. We hebben hier vorig jaar met Fien en Aart gegeten en dat was toen zalig.

IMG_3395

Het smaakt voortreffelijk, maar ik ben blij dat we geen Jamon y Queso besteld hadden, want dan had ik een probleem gehad; dat had ik, zoals ik me vandaag voel, niet op gekregen. We nemen allebei nog een kop Americano.

          IMG_3397                    IMG_3398

Als ik om de rekening vraag, moet ik inwendig lachten; we moeten voor de paella, de wijn en de koffie, in totaal 16 euro  15 betalen en dat is natuurlijk voor niks. Ik geef Sonia 50 euro, maar die kan ze niet wisselen en ik heb alleen briefjes van 50 in mijn portemonnee en Marijke ook; stomme geldautomaten. Sonia zegt dat we dan toch gewoon morgen terug komen om te betalen; wat een vertrouwen.

IMG_3399

Ik maak onderweg nog een foto van een oude Renault Dauphine die ergens bij iemand in de tuin staat; kan mooi gebruikt worden bij het fotothema van deze maand, “Buiten”.

IMG_3400

We zijn even na 15:00 uur weer thuis en spelen wat met de iPads en drinken koffie. We maken het vanavond niet al te laat, want morgen moeten we weer vroeg op om Fien en Aart in Alicante van het vliegveld te halen.

We drinken nog een borreltje en om 10:30 uur lopen we met de honden een rondje door de tuin. We zouden zo aan dit leven kunnen wennen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Dag 8, 4 april 2014 en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op 4 April 2014: Barbarroja

  1. Carel vd Oever zegt:

    Zo’n dauphine heb ik nog gehad. Zelfde kleur.

    Like

  2. Aart zegt:

    Mooi verslag Ruud. Ik zie dat de dieren niets tekort kwamen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s